Táplálkozási tanácsadó képzés

A TANFOLYAM RÉSZLETEI

2023. 10. 19.

79 000 Ft

Online

Online

53 000Ft előleg + 1 x 53 000Ft / hó

2023. 10. 28.

2 hónap

szombatonként

7 ok arra, miért a Stabil Tudás Felnőttképzőt válaszd:

Mit kell tudnod a tanfolyamról?

Online képzés az ország bármely pontjáról.

Minden órát rögzítünk, a képzési nap utáni héten feltöltjük és megosztjuk tanulóinkkal. Így nemcsak élőben vehetsz részt, hanem visszanézheted a korábbi órákat, így 1-1 hiányzás miatt nem maradsz le semmiről.

Ez nem csak azok számára hasznos, akik esetleg lemaradtak az élő oktatásról, de azon résztvevőknek is segítség lehet, akik végigülték az oktatást, de később ismételni szeretnének.

A felvételek a képzés zárása után 6 hónapig elérhetőek lesznek, így akár a munkába állás első hónapjaiban is van lehetőséged ismételni, gyakorolni. Az órák interaktívak, oktatóinktól kérdezhetsz bármikor. A képzés gyakorlatorientált, azaz a száraz elmélet mellett a gyakorlatot is megtanítjuk Neked, hogy a lehető legkönnyebben el tudj kezdeni dolgozni!

Profi oktatóink tudásuk legjavát adják. Tankönyvekre és egyéb tananyagokra nem kell költenedA képzés során megkapsz minden segédanyagot, ami a tananyag elsajátításához és a vizsgához kell.

Ez a tanfolyam bejelentett képzés, nem képesítést adó képzés. A sikeres elvégzést követően a résztvevők tanúsítványt kapnak, azonban állami bizonyítványt nem. Nyilvántartási szám: B/2022/001537

A “kötelező” órákon kívül több időpontban szervezünk konzultációkat, amelyeken korlátlanul fel tudod tenni a kérdéseidet az oktatónak, aki részletesen megválaszolja azokat. Ilyen alkalmakat több időpontban, hétköznap és hétvégén is beütemezünk, hogy biztosan legyen számodra is megfelelő alkalom. Illetve, amelyiken nem tudsz részt venni, utólag visszanézheted, így mások kérdéseiből is tudsz tanulni.

A feltüntetett képzési díjak már a kedvezményes árak. Jelentkezz online, és spórold meg az adminisztrációs díjat.

MIÉRT VÁLASZD EZT A KÉPZÉST?

Segíts másoknak, és érjetek el közösen sikereket! Ebben a szakmában az a legjobb, hogy a klienseiddel együtt érhettek el sikereket, és nagyon hálásak lesznek Neked 1-1 folyamat végén.

Fejlődési lehetőség! Azon túl, hogy másoknak tudsz segíteni, a saját életedben is előrelépést tapasztalhatsz, ha alkalmazod a tanultakat!

Társadalmi elismertség! Egy tanácsadó mindig komoly elismertségnek örvend a baráti / ismerősi körben, hiszen valamilyen területnek a szakértője, így szívesen kérnek tőle segítséget.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Akár érdeklődést, akár jelentkezést adsz le nálunk, a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot telefonon. 

Ha minden adatod helyesen megadtad a jelentkezéshez, akkor az ellenőrzés után kiküldjük a díjbekérőt, aminek a befizetésével tudod véglegesíteni a jelentkezésed erre a képzésünkre.

Felnőttképzési szerződést online, e-szerződésként kötünk.

A jelentkezésed véglegesítése után, de még a képzés indulása előtt fogsz kapni egy e-szerződés levelet, ahol online alá tudod majd írni a felnőttképzési szerződésed.

(Ez egyébként teljesen hivatalos és jogszerű eljárás, pont olyan, mintha az irodánkba bejönnél és aláírnád papíron a szerződést.)

Nincs semmi gond, előfordulhat, hogy nem tudod egyedül aláírni az e-szerződésed.

Ehhez egyébként küldeni fogunk egy nagyon egyszerű videót, ami alapján az esetek nagy részében egyedül meg fogod tudni oldani a dolgot. (A videóban lépésről lépésre bemutatjuk, hogy pontosan mit kell majd csinálnod.)

Ha mégis elakadnál, keresd ügyfélszolgálatunkat, az elérhetőségeket a kapcsolat oldalon találod!

Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésekhez nem jár diákigazolvány.

Ennek ellenére javasoljuk, hogy elvégezd ezt a képzést, ugyanis az iskolarendszerben tartott képzések esetén (amik diákigazolványt adnak), legtöbbször hétköznaponként, sokszor napközben van az oktatás, ami mellett nagyjából lehetetlen dolgozni.

A sikeres jelentkezésed után kapni fogsz egy díjbekérőt, amin a képzőnk átutalási adatai is szerepelni fognak.

Az átutalásodat néhány napon belül jóváírjuk, ekkor fogod megkapni majd a hozzáférésed a rendszerünkhöz (felhasználót és jelszót), ahol a képzést fogod tudni végezni.

A befizetésed után természetesen a számlázónk automatikusan kiállítja és elküldi Neked a számlát.

Ha egy összegben fizetsz, akkor az egész összeget így fizeted, ha részletekben, akkor pedig az első részletet kérjük majd be tőled a hozzáférés előtt.

Az órák egy része online élőben lesz elérhető (ami később szintén felkerül videós formában, ha nem tudtál részt venni), a másik része pedig már egyből videóként lesz elérhető.

Az online élő órákat úgy kell elképzelned, mintha a tanteremben ülnél, csak nem kell beutaznod miatta sehova, hanem otthonról eléred.

Az online élő órákhoz való részvételhez részletes technikai útmutatót fogsz kapni, hogy biztosan be tudj csatlakozni könnyedén.

A bejelentett, képesítést nem adó tanfolyamok esetén (HR – Személyügyi szervező, Pályázatíró, Projektmenedzser, Táplálkozási tanácsadó, Társadalombiztosítási és bérügyi szakember) a vizsgázás  díjmentes, és online zajlik. 

Az államilag elismert képesítést adó képzések esetén (a felsorolt tanfolyamon kívül az összes többi képzésünk ilyen) a következőt kell tudni: 

Az új rendszerben (2021 óta) a vizsgázást már a nem a felnőttképző szervezi, hanem központi (állami) szervezésű.

Ez azt jelenti, hogy nem az iskolánkban fogsz tudni vizsgázni, hanem egy erre a célra létrehozott, tőlünk független vizsgaközpontban.

Ha végeztél a képzésünkkel, fogsz kapni egy tanúsítványt tőlünk, ami feljogosít a vizsgázásra, ezzel fogsz tudni elmenni vizsgázni.

Természetesen mi is kapcsolatban állunk több vizsgaközponttal, tehát tudunk Neked javaslatot tenni, hogy a lakhelyedhez közel hova is menj pontosan vizsgázni.

A vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontban fizeted, ez képzésenként eltér, de általában 40-60 000 forint szokott lenni.

A képesítést adó képzések után megszerezhető bizonyítványt a legtöbb helyen elfogadják az EU-ban, ehhez azonban valószínűleg hiteles fordítást fog kérni a munkaadó. 

A képesítést nem adó képzések esetén (HR – Személyügyi szervező, Pályázatíró, Projektmenedzser, Táplálkozási tanácsadó, Társadalombiztosítási és bérügyi szakember) olyan munkát vállalhatsz, amelyhez nem szükséges szakképesítés. Ehhez mindenképpen egyeztess a leendő munkaadóddal.

BÓNUSZOK

INGYENES ONLINE JEGYZETEK

Rengeteg munkánk van abban, hogy a képzés anyagait fejlesszük, melynek egy diákra jutó költsége 30.000 Ft.

AKTÍV MENTORÁLÁS

Végig fogjuk a kezed, és ha segítségre van szükséged, személyre szabottan számíthatsz oktatóidra.

NINCS REGISZTRÁCIÓS DÍJ

Online jelentkezés esetén az 5000 Ft-os adminisztrációs díjat elengedjük, ennyivel kevesebbe kerül maga a képzés.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Táplálkozási tanácsadó

STBLTD29

E/2022/000092

B/2022/001537

Érdeklődj kötelezettségmentesen!

Munkatársaink 1 munkanapon belül visszahívnak!

érdeklődj kötelezettségmentesen!

Az egészségtudatos életmód, az egészséges táplálkozás és a különféle diéták napjainkban egyre elterjedtebbek. Rengeteg a túlsúlyos, étkezési zavarral vagy étel-intoleranciával / allergiával küzdő ember, így egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik képesek megadni a speciális étrendek kialakításához és betartásához szükséges segítséget és támogatást az érintetteknek. Ha elvégzed a táplálkozási tanácsadó képzést, te lehetsz az a szakember, aki segíthet másoknak céljaik elérésében, egészségük visszanyerésében. 

Bár az interneten rengeteg információhoz férhetnek hozzá a különféle diéták iránt érdeklődők, illetve az egészségesebb életmódra áttérni kívánó személyek, az online térben számos téves, vagy egymásnak ellentmondó tudásanyag érhető el, amelyeken egy laikus – szakember iránymutatása nélkül – aligha tud eligazodni. 

Ezzel egyidejűleg egyre többen ismerik fel az egészséges és tudatos táplálkozás szerepét és jelentőségét a betegségek elkerülésében és a megfelelő életszínvonal fenntartásában. 

Ezt érdemes tudni a táplálkozási tanácsadó képzésről

Mivel foglalkozik a táplálkozási tanácsadó? 

A táplálkozási tanácsadó különféle étrendek kialakításában és betartásában segíti vendégeit. A legtöbben azért fordulnak szakemberhez, hogy segítségükkel elérhessék a számukra ideális, egészséges testsúlyt, és visszaszerezhessék az önbizalmukat, fittségüket. 

Azonban az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség (diabétesz, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek stb.) kialakulásának okozója lehet, ráadásul önértékelési és más, pszichés zavarokat is eredményezhet. 

Ugyanígy a kóros soványságnak is megvannak az egészségügyi kockázatai, és az alultáplált személyek életszínvonalán is sokat javíthat a helyes táplálkozás. 

Ezek mellett olyan vendéggel is találkozni fogsz, akik valamilyen betegség miatt kényszerülnek arra, hogy változtassanak étkezési szokásaikon. 

A cukorbetegség, az inzulinrezisztencia, a különféle ételérzékenységek és megannyi más, belgyógyászati és endokrinológiai rendellenesség rákényszerítheti a betegeket arra, hogy bizonyos élelmiszereket vagy élelmiszer-csoportokat mellőzzenek, vagy más alapanyagokkal helyettesítsenek. 

Mivel a nem megfelelően kivitelezett diéta komoly egészségügyi következményekkel járhat (például hiánybetegségek és hormonzavarok alakulhatnak ki), fontos, hogy legyenek olyan szakemberek, akik táplálkozás-tudományi ismereteik birtokában támogatni tudják a helyes étkezési rutin kialakítását. 

Táplálkozási tanácsadóként képes leszel felmérni az ügyfeleid tápanyag- és kalóriabevitellel kapcsolatos igényeit és szükségleteit, és segíteni tudsz nekik abban, hogy az egészségüket leginkább támogató étkezési szokásokat alakíthassák ki, illetve, ha az állapotuk úgy kívánja, tovább tudod irányítani őket dietetikushoz vagy szakorvoshoz. 

Étrendeket fogsz írni, és konzultációkat tartasz, amelyeken rengeteg típusú emberrel fogsz találkozni, így munkád mindig színes és változatos lesz, és feladataidat hasznosnak fogod érezni. 

Elhelyezkedési lehetőségek táplálkozási tanácsadóként 

A táplálkozási tanácsadó tanfolyam elvégzésével elsősorban vállalkozóként fogsz tudni elhelyezkedni, illetve a fitness- és wellness-központok is gyakran kínálnak állást ilyen végzettséggel rendelkező személyek számára. 

Amennyiben már korábban megszerezted a fitness instruktor végzettséget, vagy terveid között szerepel ezt a szakmát is elsajátítani, különösen érdemes fontolóra venni a táplálkozási tanácsadó tanfolyam elvégzését, hiszen ezáltal komplex szolgáltatást tudsz majd nyújtani a vendégeidnek.

A legfontosabb információk a táplálkozási tanácsadó tanfolyamról

Kinek ajánljuk a táplálkozási tanácsadó képzést?  

Neked való a táplálkozási tanácsadó képzés, ha érdeklődsz a táplálkozástudomány iránt, és emellett kiváló kommunikációs készségekkel rendelkező, türelmes és empatikus ember vagy. 

Az is elengedhetetlen, hogy kellő nyitottsággal és határozottsággal rendelkezz, és rugalmasan tudj hozzáállni a feladataidhoz. 

Jó, ha olyan típusú ember vagy, aki képes hatni másokra, és motiválni őket céljaik elérésére. 

Így szaktudásoddal és személyiségeddel hozzájárulhatsz vendégeid egészségének megóvásához és életszínvonaluk javításához. 

Mit adhat neked a táplálkozási tanácsadó tanfolyam? 

A képzés keretein belül elsajátíthatsz alapvető egészségügyi ismereteket, illetve megismered a különféle mikro- és makrotápanyagokat, azok hatását az emberi szervezetre. 

Megtanulsz különféle diétás elveknek megfelelő étrendeket elkészíteni, és tudni fogod, mely ismereteket kell majd átadnod a hozzád forduló személyeknek, hogy hosszú távon is képesek legyenek a számukra leginkább megfelelő étkezési szokásokat fenntartani. 

Nem okoz majd gondot meghatározni, hogy vendégeidnek milyen egyéni szükségleteik vannak – így személyre szabott tanácsot tudsz majd adni számukra például a céljaiknak megfelelő kalóriabevitelre vonatkozóan. 

Javaslatokat tudsz tenni, hogy mely konyhai alapanyagokat kerüljék, és melyek fogyasztását preferálják, illetve alternatívákat tudsz majd ajánlani a mellőzendő élelmiszerek helyettesítésére más termékekkel és megoldásokkal. 

Emellett a konzultációkon kapott információk alapján képes leszel mérlegelni, hogy a korábban összeállított étrend megfelelő-e és kivitelezhető-e hosszabb távon is a vendéged számára, vagy szükséges azt módosítani, újragondolni. 

Hogyan zajlik a táplálkozási tanácsadó képzés? 

A tanfolyam online zajlik, így otthonod kényelméből, a gép előtt ülve szerezheted meg a táplálkozási tanácsadó munkakör betöltéséhez szükséges tudást mindössze két hónap leforgása alatt.

Az órákat szombati napokon tartjuk meg, hogy munka mellett is részt vehess a képzésen. Az órák interaktívak, vagyis bármikor lehetőséged van kérdéseket feltenni a tanárnak, és akár közösen is megbeszélhettek egy-egy témakört. 

Akkor sem kell aggódnod, ha egy-egy alkalommal nem tudsz részt venni az órákon, vagy ha valamit nem tudtál megjegyezni vagy leírni, mivel a tanórák bármikor visszanézhetők (ugyanis felvétel készül róluk, amelyeket a tanulók rendelkezésére bocsájtunk). 

Ha a leírtak alapján úgy érzed, vonz a táplálkozástudomány világa, és szívesen dolgoznál táplálkozási tanácsadóként, akkor jelentkezz minél előbb az online elvégezhető tanfolyamra, és szerezd meg az ehhez szükséges ismereteket és képesítést!