Útmutató oktatóinknak a Zoom használatához

Az alábbi videókat azért készítettük, hogy megkönnyítsük oktatóink ismerkedését az oktatásokon használt Zoom fiókjaikkal, és magával a program alapvető működésével.

1. Bejelentkezés a Zoom fiókba és a szoba elindítása

Ebben a rövid, 2 perces videóban azt vesszük végig, hogyan is lépj be a Zoom felhasználói fiókjába, majd hogyan indítsd el magát a szobát. Arról is szót ejtünk, mikre érdemes figyelni annak érdekében, hogy tökéletesen, hiba nélkül induljon el az adott szoba.

2. Alap funkciók és Videófelvétel elindítása

Második videónkban megismerkedsz a Zoom menüsorának legfontosabb elemeivel, illetve azt is megmutatjuk, hogyan kell elindítani a videórögzítést, illetve ezzel kapcsolatban mire kell ügyelned.

3. Share Screen funkció: Azaz Képernyőmegosztás profin

Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan tudod kényelmesen és profin megosztani prezentációdat a tanulókkal. A videóban látottakat érdemes “nem éles helyzetben” gyakorolni, amíg folyékonyan megy 🙂

4. Host átadása és a Szoba bezárása

És végül az utolsó videóban megmutatjuk mire is jó a “Host átadás” funkció és hogyan tudod végrehajtani. Ezután a Zoom szoba nap végi bezárásáról is ejtünk pár szót.

Köszönjük, hogy végignézted a Zoom oktató videókat! Amennyiben további kérdésed van a program használatával kapcsolatban, keresd fel vele oktatásszervező kollégáinkat.