Tűzvédelmi előadó

A TANFOLYAM RÉSZLETEI

Érettségi végzettség
2023. 10. 10.
195 000 Ft
Online
Online
43000 Ft előleg + 5 x 43000 Ft / hó
2023. 10. 14.
6 hónap
szombatonként

TUDJ MEG TÖBBET A KÉPZÉSRŐL!

Tűzvédelmi előadó

Miről szól a képzés?

A tűzvédelmi előadó képzés egy olyan lehetőség, ahol megtanulhatod, hogyan ossz meg életmentő tűzvédelmi tudást másokkal. Ezen a kurzuson elsajátíthatod a tűzvédelmi előadások és tréningek tartásának művészetét, hogy segíts másoknak megérteni a tűzvédelem fontosságát, és azt, hogy hogyan lehet megelőzni veszélyes helyzeteket. Ez egy izgalmas és hasznos szakma, amellyel hozzájárulhatsz a közösség biztonságához és felkészültségéhez.

Elégedett tanulóink mondták rólunk

Miből épül feL?

 • Tűzvédelmi előadó elméleti és gyakorlati ismeretei
 • A gazdálkodó szervezetek tűzvédelmi kötelezettségei, a tűzmegelőzés létesítési és használati szabályai. A tűzvédelmi szakmai kifejezések, meghatározások.
 • A tűzvédelemmel kapcsolatos jogi és szakmai szabályok, a tűzvédelemi dokumentumok fajtái, tartalmi és formai követelményei és azok készítésének, vezetésének szabályai.
 • A gazdálkodó szervezetek által igénybe veendő tűzvédelmi szolgáltatások köre, jellemzői, a szerződésekkel kapcsolatos alapvető jogi szabályok.
 • A tűzvédelmi oktatás fajtái, célja, jellemzői, módszertani szabályai, a tűzvédelmi oktatással kapcsolatos szabályok, nyilvántartási feladatok.
 • A gyakorlatok tartására vonatkozó szabályok, kötelezettségek, a gyakorlatok megtervezéséhez szükséges szakmai ismeretek. A létesítmény beavatkozás szempontjából jelentős sajátosságai.
 • Tűzvédelmi eszközök, berendezések, felszerelések felülvizsgálata, karbantartása, ellenőrzésével kapcsolatos feladatok, a szükséges nyilvántartások, dokumentációk vezetésének, szakmai tartalmának követelményei, szükségessége.
 • A tűzvédelmi szakmai kommunikációhoz szükséges szakmai ismeretek, szóbeli és írásbeli kommunikációs készségek.
 • A hatósági ellenőrzésen való részvételhez szükséges szakmai ismeretek, a hatósági ellenőrzések, bejárások alapvető jogi és szakmai, valamint biztonsági szabályai.
 • A fejlesztések, átalakítások során a tűzvédelmet érintő részkérdések, a tűzvédelmi szabályoknak történő megfelelés kialakításához szükséges műszaki és szervezési megoldások.
 • Az egyéni védőeszközök szakszerű alkalmazásának feltételei, a tűzvédelmi berendezések, felszerelések működésének, használatának módja.
 • A vonatkozó tűzvédelmi használati szabályok, a bejárásokkal kapcsolatos munkavédelmi, közegészségügyi, környezetvédelmi szabályok.
 • A munkavégzéshez szükséges informatikai ismeretek.

Kinek ajánljuk?

 • A tűzvédelmi előadó képzésünket mindazoknak ajánljuk, akik szívesen beszélnek emberek előtt, szívesen osztanak meg fontos gondolatokat másokkal.
 • Cégek, szervezetek életében egyre nagyobb szerepet kap a tűzvédelem. Ajánljuk mindazoknak a képzést, akik vállalkozásként, vagy akár másodlagos tevékenységként tekintenek erre a területre.
 • Ha vonzanak a kihívások, a különféle típusú szervezetekkel és emberekkel történő együttműködés, számukra a tűzesetek megelőzésének bemutatása egy segítő nézőpontból, akkor ezt a képzést neked találták ki!

Bónuszok, melyeket csak tőlünk kapsz

Jelentkezz tanfolyamunkra most és ajándékba kapsz 2 kurzust, összesen 33.990 forint értékben! Fülöp Margó a tanulásmódszertan rejtelmein kalauzol végig, hogy tanulás a sikered kulcsává válhasson a tanfolyam és a szakmai életed során, míg File Csaba tréninget tart önéletrajz írásból, felkészít az állásinterjúra és megismertet az online oktatással, hogy igazán otthonosan érezd magad mind a képzésen, mind pedig a pályaváltás vagy álláskeresés folyamatában!

Mi szükséges az elkezdéséhez?

A képzés elkezdéséhez érettségi bizonyítvány szükséges.

A képzés oktatásszervezőjének ajánlásával

made-ivett

“A Tűzvédelmi előadó képzést azoknak ajánlom, akik elkötelezettek a tűzbiztonság terén és szeretnék megosztani ezt a tudást másokkal is. Ha fontosnak tartod, hogy az emberek megértsék a tűzvédelem alapjait, és szeretnéd eredményesen oktatni őket a tűzveszélyes helyzetek elkerüléséről és a helyes reakciókról, akkor ez a neked való képzés!”

Online képzés az ország bármely pontjáról

Minden órát rögzítünk, a képzési nap utáni héten feltöltjük és megosztjuk tanulóinkkal. Így nemcsak élőben vehetsz részt, hanem visszanézheted a korábbi órákat, így 1-1 hiányzás miatt nem maradsz le semmiről.

Ez nem csak azok számára hasznos, akik esetleg lemaradtak az élő oktatásról, de azon résztvevőknek is segítség lehet, akik végigülték az oktatást, de később ismételni szeretnének.

A felvételek a képzés zárása után 6 hónapig elérhetőek lesznek, így akár a munkába állás első hónapjaiban is van lehetőséged ismételni, gyakorolni. Az órák interaktívak, oktatóinktól kérdezhetsz bármikor. A képzés gyakorlatorientált, azaz a száraz elmélet mellett a gyakorlatot is megtanítjuk Neked, hogy a lehető legkönnyebben el tudj kezdeni dolgozni!

Profi oktatóink tudásuk legjavát adják. Tankönyvekre és egyéb tananyagokra nem kell költenedA képzés során megkapsz minden segédanyagot, ami a tananyag elsajátításához és a vizsgához kell.

Ez a tanfolyam bejelentett képzés, nem képesítést adó képzés. A sikeres elvégzést követően a résztvevők tanúsítványt kapnak, azonban állami bizonyítványt nem. Nyilvántartási szám: B/2022/001537

A „kötelező” órákon kívül több időpontban szervezünk konzultációkat, amelyeken korlátlanul fel tudod tenni a kérdéseidet az oktatónak, aki részletesen megválaszolja azokat. Ilyen alkalmakat több időpontban, hétköznap és hétvégén is beütemezünk, hogy biztosan legyen számodra is megfelelő alkalom. Illetve, amelyiken nem tudsz részt venni, utólag visszanézheted, így mások kérdéseiből is tudsz tanulni.

A feltüntetett képzési díjak már a kedvezményes árak. Jelentkezz online, és spórold meg az adminisztrációs díjat.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Akár érdeklődést, akár jelentkezést adsz le nálunk, a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot telefonon. 

Ha minden adatod helyesen megadtad a jelentkezéshez, akkor az ellenőrzés után kiküldjük a díjbekérőt, aminek a befizetésével tudod véglegesíteni a jelentkezésed erre a képzésünkre.

Felnőttképzési szerződést online, e-szerződésként kötünk.

A jelentkezésed véglegesítése után, de még a képzés indulása előtt fogsz kapni egy e-szerződés levelet, ahol online alá tudod majd írni a felnőttképzési szerződésed.

(Ez egyébként teljesen hivatalos és jogszerű eljárás, pont olyan, mintha az irodánkba bejönnél és aláírnád papíron a szerződést.)

Nincs semmi gond, előfordulhat, hogy nem tudod egyedül aláírni az e-szerződésed.

Ehhez egyébként küldeni fogunk egy nagyon egyszerű videót, ami alapján az esetek nagy részében egyedül meg fogod tudni oldani a dolgot. (A videóban lépésről lépésre bemutatjuk, hogy pontosan mit kell majd csinálnod.)

Ha mégis elakadnál, keresd ügyfélszolgálatunkat, az elérhetőségeket a kapcsolat oldalon találod!

Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésekhez nem jár diákigazolvány.

Ennek ellenére javasoljuk, hogy elvégezd ezt a képzést, ugyanis az iskolarendszerben tartott képzések esetén (amik diákigazolványt adnak), legtöbbször hétköznaponként, sokszor napközben van az oktatás, ami mellett nagyjából lehetetlen dolgozni.

A sikeres jelentkezésed után kapni fogsz egy díjbekérőt, amin a képzőnk átutalási adatai is szerepelni fognak. 

Az átutalásodat néhány napon belül jóváírjuk, ekkor fogod megkapni majd a hozzáférésed a rendszerünkhöz (felhasználót és jelszót), ahol a képzést fogod tudni végezni.

A befizetésed után természetesen a számlázónk automatikusan kiállítja és elküldi Neked a számlát.

Ha egy összegben fizetsz, akkor az egész összeget így fizeted, ha részletekben, akkor pedig az első részletet kérjük majd be tőled a hozzáférés előtt.

Az órák egy része online élőben lesz elérhető (ami később szintén felkerül videós formában, ha nem tudtál részt venni), a másik része pedig már egyből videóként lesz elérhető.

Az online élő órákat úgy kell elképzelned, mintha a tanteremben ülnél, csak nem kell beutaznod miatta sehova, hanem otthonról eléred.

Az online élő órákhoz való részvételhez részletes technikai útmutatót fogsz kapni, hogy biztosan be tudj csatlakozni könnyedén.

A bejelentett, képesítést nem adó tanfolyamok esetén (HR – Személyügyi szervező, Pályázatíró, Projektmenedzser, Táplálkozási tanácsadó, Társadalombiztosítási és bérügyi szakember) a vizsgázás  díjmentes, és online zajlik. 

Az államilag elismert képesítést adó képzések esetén (a felsorolt tanfolyamon kívül az összes többi képzésünk ilyen) a következőt kell tudni: 

Az új rendszerben (2021 óta) a vizsgázást már a nem a felnőttképző szervezi, hanem központi (állami) szervezésű.

Ez azt jelenti, hogy nem az iskolánkban fogsz tudni vizsgázni, hanem egy erre a célra létrehozott, tőlünk független vizsgaközpontban.

Ha végeztél a képzésünkkel, fogsz kapni egy tanúsítványt tőlünk, ami feljogosít a vizsgázásra, ezzel fogsz tudni elmenni vizsgázni.

Természetesen mi is kapcsolatban állunk több vizsgaközponttal, tehát tudunk Neked javaslatot tenni, hogy a lakhelyedhez közel hova is menj pontosan vizsgázni.

A vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontban fizeted, ez képzésenként eltér, de általában 40-60 000 forint szokott lenni.

A képesítést adó képzések után megszerezhető bizonyítványt a legtöbb helyen elfogadják az EU-ban, ehhez azonban valószínűleg hiteles fordítást fog kérni a munkaadó. 

A képesítést nem adó képzések esetén (HR – Személyügyi szervező, Pályázatíró, Projektmenedzser, Táplálkozási tanácsadó, Társadalombiztosítási és bérügyi szakember) olyan munkát vállalhatsz, amelyhez nem szükséges szakképesítés. Ehhez mindenképpen egyeztess a leendő munkaadóddal.

BÓNUSZOK

INGYENES ONLINE JEGYZETEK

Rengeteg munkánk van abban, hogy a képzés anyagait fejlesszük, melynek egy diákra jutó költsége 30.000 Ft.

AKTÍV MENTORÁLÁS

Végig fogjuk a kezed, és ha segítségre van szükséged, személyre szabottan számíthatsz oktatóidra.

NINCS REGISZTRÁCIÓS DÍJ

Online jelentkezés esetén az 5000 Ft-os adminisztrációs díjat elengedjük, így ennyivel kevesebbe kerül maga a képzés.

A KÉPZÉS ADATAI

Tűzvédelmi előadó
10324017

E/2022/000092

B/2022/001537

JELENTKEZZ MOST!