Dajka képzés

A TANFOLYAM RÉSZLETEI

Alapfokú iskolai végzettség

2024. 02. 16.

199 000 Ft

Online

Online

Részletfizetési lehetőséget sikeres előminősítés után tudunk kínálni. Érdeklődj a részletekről!

2024. 02. 24.

5 hónap

szombatonként

7 ok arra, miért a Stabil Tudás Felnőttképzőt válaszd:

Mit kell tudnod a tanfolyamról?

Online képzés az ország bármely pontjáról.

Minden órát rögzítünk, a képzési nap utáni héten feltöltjük és megosztjuk tanulóinkkal. Így nemcsak élőben vehetsz részt, hanem visszanézheted a korábbi órákat, így 1-1 hiányzás miatt nem maradsz le semmiről.

Ez nem csak azok számára hasznos, akik esetleg lemaradtak az élő oktatásról, de azon résztvevőknek is segítség lehet, akik végigülték az oktatást, de később ismételni szeretnének.

A felvételek a képzés zárása után 6 hónapig elérhetőek lesznek, így akár a munkába állás első hónapjaiban is van lehetőséged ismételni, gyakorolni. Az órák interaktívak, oktatóinktól kérdezhetsz bármikor. A képzés gyakorlatorientált, azaz a száraz elmélet mellett a gyakorlatot is megtanítjuk Neked, hogy a lehető legkönnyebben el tudj kezdeni dolgozni!

Ha szeretsz segíteni, és imádod a gyerekeket, akkor ez a szakma pontosan Neked való.

Szeretnél jelentőségteljes munkát? Jó hírünk van: A dajka képzéssel a jövő generációjával foglalkozhatsz, és hatásod lehet a jövő társadalmára. 

Profi oktatóink tudásuk legjavát adják. Tankönyvekre és egyéb tananyagokra nem kell költenedA képzés során megkapsz minden segédanyagot, ami a tananyag elsajátításához és a vizsgához kell.

A “kötelező” órákon kívül több időpontban szervezünk konzultációkat, amelyeken korlátlanul fel tudod tenni a kérdéseidet az oktatónak, aki részletesen megválaszolja azokat. Ilyen alkalmakat több időpontban, hétköznap és hétvégén is beütemezünk, hogy biztosan legyen számodra is megfelelő alkalom. Illetve, amelyiken nem tudsz részt venni, utólag visszanézheted, így mások kérdéseiből is tudsz tanulni.

A feltüntetett képzési díjak már a kedvezményes árak. Jelentkezz online, és spórold meg az adminisztrációs díjat.

MIÉRT VÁLASZD EZT A KÉPZÉST?

Egy olyan önzetlen, szeretetteljes közösség tagja lehetsz minden nap, akik hálásak lesznek neked.

A dajka képzéssel a jövő generációjával foglalkozhatsz, és hatásod lehet a jövő társadalmára. 

Ha szeretsz segíteni, és imádod a gyerekeket, akkor ez a szakma pontosan Neked való.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Akár érdeklődést, akár jelentkezést adsz le nálunk, a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot telefonon. 

Ha minden adatod helyesen megadtad a jelentkezéshez, akkor az ellenőrzés után kiküldjük a díjbekérőt, aminek a befizetésével tudod véglegesíteni a jelentkezésed erre a képzésünkre.

Felnőttképzési szerződést online, e-szerződésként kötünk.

A jelentkezésed véglegesítése után, de még a képzés indulása előtt fogsz kapni egy e-szerződés levelet, ahol online alá tudod majd írni a felnőttképzési szerződésed.

(Ez egyébként teljesen hivatalos és jogszerű eljárás, pont olyan, mintha az irodánkba bejönnél és aláírnád papíron a szerződést.)

Nincs semmi gond, előfordulhat, hogy nem tudod egyedül aláírni az e-szerződésed.

Ehhez egyébként küldeni fogunk egy nagyon egyszerű videót, ami alapján az esetek nagy részében egyedül meg fogod tudni oldani a dolgot. (A videóban lépésről lépésre bemutatjuk, hogy pontosan mit kell majd csinálnod.)

Ha mégis elakadnál, keresd ügyfélszolgálatunkat, az elérhetőségeket a kapcsolat oldalon találod!

Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésekhez nem jár diákigazolvány.

Ennek ellenére javasoljuk, hogy elvégezd ezt a képzést, ugyanis az iskolarendszerben tartott képzések esetén (amik diákigazolványt adnak), legtöbbször hétköznaponként, sokszor napközben van az oktatás, ami mellett nagyjából lehetetlen dolgozni.

A sikeres jelentkezésed után kapni fogsz egy díjbekérőt, amin a képzőnk átutalási adatai is szerepelni fognak.

Az átutalásodat néhány napon belül jóváírjuk, ekkor fogod megkapni majd a hozzáférésed a rendszerünkhöz (felhasználót és jelszót), ahol a képzést fogod tudni végezni.

A befizetésed után természetesen a számlázónk automatikusan kiállítja és elküldi Neked a számlát.

Ha egy összegben fizetsz, akkor az egész összeget így fizeted, ha részletekben, akkor pedig az első részletet kérjük majd be tőled a hozzáférés előtt.

Az órák egy része online élőben lesz elérhető (ami később szintén felkerül videós formában, ha nem tudtál részt venni), a másik része pedig már egyből videóként lesz elérhető.

Az online élő órákat úgy kell elképzelned, mintha a tanteremben ülnél, csak nem kell beutaznod miatta sehova, hanem otthonról eléred.

Az online élő órákhoz való részvételhez részletes technikai útmutatót fogsz kapni, hogy biztosan be tudj csatlakozni könnyedén.

A bejelentett, képesítést nem adó tanfolyamok esetén (HR – Személyügyi szervező, Pályázatíró, Projektmenedzser, Táplálkozási tanácsadó, Társadalombiztosítási és bérügyi szakember) a vizsgázás  díjmentes, és online zajlik. 

Az államilag elismert képesítést adó képzések esetén (a felsorolt tanfolyamon kívül az összes többi képzésünk ilyen) a következőt kell tudni: 

Az új rendszerben (2021 óta) a vizsgázást már a nem a felnőttképző szervezi, hanem központi (állami) szervezésű.

Ez azt jelenti, hogy nem az iskolánkban fogsz tudni vizsgázni, hanem egy erre a célra létrehozott, tőlünk független vizsgaközpontban.

Ha végeztél a képzésünkkel, fogsz kapni egy tanúsítványt tőlünk, ami feljogosít a vizsgázásra, ezzel fogsz tudni elmenni vizsgázni.

Természetesen mi is kapcsolatban állunk több vizsgaközponttal, tehát tudunk Neked javaslatot tenni, hogy a lakhelyedhez közel hova is menj pontosan vizsgázni.

A vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontban fizeted, ez képzésenként eltér, de általában 40-60 000 forint szokott lenni.

A képesítést adó képzések után megszerezhető bizonyítványt a legtöbb helyen elfogadják az EU-ban, ehhez azonban valószínűleg hiteles fordítást fog kérni a munkaadó. 

A képesítést nem adó képzések esetén (HR – Személyügyi szervező, Pályázatíró, Projektmenedzser, Táplálkozási tanácsadó, Társadalombiztosítási és bérügyi szakember) olyan munkát vállalhatsz, amelyhez nem szükséges szakképesítés. Ehhez mindenképpen egyeztess a leendő munkaadóddal.

BÓNUSZOK

INGYENES ONLINE JEGYZETEK

Rengeteg munkánk van abban, hogy a képzés anyagait fejlesszük, melynek egy diákra jutó költsége 30.000 Ft.

AKTÍV MENTORÁLÁS

Végig fogjuk a kezed, és ha segítségre van szükséged, személyre szabottan számíthatsz oktatóidra.

NINCS REGISZTRÁCIÓS DÍJ

Online jelentkezés esetén az 5000 Ft-os adminisztrációs díjat elengedjük, ennyivel kevesebbe kerül maga a képzés.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Dajka

01193003

E/2022/000092

B/2022/001537

Érdeklődj kötelezettségmentesen!

Munkatársaink 1 munkanapon belül visszahívnak!

érdeklődj kötelezettségmentesen!

A jövő generációjával foglalkozni fontos feladat, amelynek társadalmi haszna megkérdőjelezhetetlen. Ha olyan munkára vágysz, amely egyben a hivatásod is lehet, és ahol a munkakörödben hasznosnak érezheted magad, válaszd a dajka képzést! A tanfolyam elvégzésével nemcsak egy stabil, biztos munkahelyre tehetsz szert, hanem mások megbecsülésére és a gondozásod alá tartozó gyerekek szeretetére, ragaszkodására is számíthatsz. 

Mit érdemes tudni a dajka munkakörről? 

Mit csinál a dajka? 

A dajka bölcsődés és óvodás korú gyermekek ellátására szakosodott intézményekben, a felsőfokú végzettséggel rendelkező óvodapedagógus felügyelete és irányítása mellett végzi a munkáját. Részt vesz a gyerekek mindennapi ellátásában, gondozásában, nevelésében, napirendjük kialakításában és annak betartatásában. 

Vagyis, ha elvégzed a dajka képzést, és munkába állsz, tulajdonképpen az óvónő jobbkeze leszel – ugyanúgy részt veszel a kicsik gondozásában és nevelésében, mint egy óvodapedagógus, de magasan képzett szakember irányítása és segítsége mellett végzed el mindennapi feladataidat. 

A bölcsőde és az óvoda a szocializáció kiemelten fontos színterei. Munkáddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a kicsik megtanuljanak megfelelően viselkedni kortárs közösségben is, és képessé váljanak az alkalmazkodásra, a fegyelemre, a napirend betartására. 

A tisztálkodási szokások kialakítása is ebben az életkorban veszi kezdetét, így nagy szereped lesz abban, hogy a kicsik elsajátítsák az életkoruknak megfelelő mértékben a napi tisztálkodási rutint.

Feladataid közé tartozik majd többek között a higiéniai viszonyok és a rend biztosítása, a gyerekek felügyelete, etetése, altatása, de a játék is mindennapjaid része lesz. 

Kézműves foglalkozások, bábjátékok, rajzolás, fejlesztő játékok és udvari elfoglaltságok felügyelete, irányítása teszik még színesebbé a hétköznapjaidat, ha ezt a munkát választod. 

Elhelyezkedési lehetőségek dajkaként 

Akármilyen gazdasági és politikai helyzet jön, dajkára mindig szükség lesz, hiszen egyre kevesebben engedhetik meg magunknak, hogy a munka világát otthagyva, maguk oldják meg gyermekük gondozását és felügyeletét hosszabb távon. 

Míg régen jellemző volt, hogy az édesanya évekig otthon maradt a gyermekével, ma már sokan rákényszerülnek, hogy viszonylag korán bölcsődébe, majd óvodába adják gyermeküket. Ezért van nagy igény megfelelő szakképzettséggel rendelkező dajkákra.

Ezzel a végzettséggel elsősorban bölcsődei és óvodai ellátást nyújtó, állami intézményekben helyezkedhetsz el, de léteznek ilyen funkciót ellátó magánintézmények is, amelyek szintén értékelni fogják azt a szaktudást, amelyet a dajka képzés elvégzése során szerezhetsz meg. 

Dajkaként jellemzően nappali munkarendben dolgozol majd. Munkád során az óvodapedagógussal és az adott intézmény többi munkatársával működsz együtt. 

Munkaköröd rendkívül sokszínű lesz, sokféle gyerekkel és szülővel fogsz találkozni, melynek következtében rövid idő alatt jó emberismeretre tehetsz szert, és egyre könnyebben tudod majd kezelni az esetleges nehézségeket, konfliktushelyzeteket.

Keresetkiegészítésként sokan vállalnak babysitter feladatokat – ha elvégzed a dajka tanfolyamot, könnyebben juthatsz hozzá ilyen munkalehetőségekhez, hiszen a szülők nyugodtabban bízzák rá gyermekük felügyeletét olyan személyre, aki megfelelő szaktudással rendelkezik. 

A legfontosabb tudnivalók a dajka tanfolyamról

Kiknek ajánljuk a dajka képzést? 

Ha alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezel, jelentkezhetsz az online dajka tanfolyamra, azonban ez a pálya azok számára ajánlott leginkább, akik szeretik a gyereket, szívesen dolgoznak velük, értenek a nyelvükön, és rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy kisgyerekekkel foglalkozzanak. 

Ilyen tulajdonság a türelem, az empátia, a felelősségtudat és a rugalmasság – ezekre mindenképpen szükséged lesz a munkád során. 

Továbbá az is előny, ha kiváló kommunikációs és konfliktusmegoldó készségekkel rendelkezel, és nem csupán a kicsikkel, hanem a szüleikkel, családtagjaikkal is megtalálod a megfelelő hangot. 

Az is fontos, hogy légy barátságos, nyitott személyiségű, nyugodt és kiegyensúlyozott, hiszen viselkedésed és egyéniséged hatással lesz a gyerekek személyiségfejlődésére.  

Állóképességre is szükség lesz a gyerekek körüli teendők ellátása során, és fontos, hogy toleráld azokat a helyzeteket, amelyek a legkisebbek gondozása, alapvető szükségleteik kielégítése során előfordulhatnak. 

A gyerekek szeretet, ragaszkodása és kedvessége azonban minden esetleges kellemetlenségért kárpótolni fog, és munkanapjaid soha nem lesznek unalmasak és egyhangúak. 

Mit adhat Neked a dajka tanfolyam? 

Képes leszel információkat szerezni és kezelni a rád bízott gyerekekről, életkörülményeikről, egészségi állapotukról, egyedi igényeikről, és kiválasztani az ezek tényezőknek leginkább megfelelő hozzáállást és bánásmódot. 

Alapvető egészségügyi ismeretekre tehetsz szert, és az egészségvédelem fontos területeit is megismerheted – mint például a táplálkozás, az alvás és pihenés, a lázas állapot és más, betegségekkel járó tünetek felismerése. 

Képet kapsz a kisgyermekek fejlődéséről, az életkori sajátosságokról és az azzal összefüggő igényeikről. 

Meg fogod tudni különböztetni a bölcsődei és óvodai gondozás és nevelés feladatait, és megtanulsz megfelelően kommunikálni a különböző korú gyerekekkel. 

Képes leszel szakszerűen elvégezni minden konyhai, udvari és takarítási feladatot is. 

Hogyan zajlik a dajka képzés? 

A tanfolyam online zajlik, így otthonod kényelméből, a gép előtt ülve szerezheted meg a dajka munkakör betöltéséhez szükséges tudást mindössze három hónap leforgása alatt.

Az órákat szombati napokon tartjuk meg, hogy munka mellett is részt vehess a képzésen. Az órák interaktívak, vagyis bármikor lehetőséged van kérdéseket feltenni a tanárnak, és akár közösen is megbeszélhettek egy-egy témakört. 

Akkor sem kell aggódnod, ha egy-egy alkalommal nem tudsz részt venni az órákon, vagy ha valamit nem tudtál megjegyezni vagy leírni, mivel a tanórák bármikor visszanézhetők (ugyanis felvétel készül róluk, amelyeket a tanulók rendelkezésére bocsájtunk). 
Ha szeretnél gyerekekkel dolgozni, és a leírtak alapján alkalmasnak érzed magad a dajka munkakörre, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot, és jelentkezz az online dajka képzésre!